Charlotte Wood

Charlotte Wood (CoomaNova Gal·les del Sud, 1965), és l’autora de cinc novel·les: Pieces of a Girl (1999), The Submerged Cathedral (2004), The Children (2007), Animal People (2011), i En estat natural (2015). Ha escrit una col·lecció d’entrevistes amb escriptors australians, The Writer’s Room (2016), i una col·lecció de reflexions personals sobre cuina, Love & Hunger (2012). Va ser editora d’una antologia sobre relacions familiars, Brothers & Sisters (2009).

En estat natural ha guanyat l’Stella Prize 2016, l’Indie Book of the Year i va ser guardonada amb el Prime Minister’s Literary Award for Fiction 2016. El 2016 Wood fou nomenada la primera escriptora resident del Charles Perkins Centre a la Universitat de Sydney.

Els crítics australians descriuen Charlotte Wood com una de les escriptores contemporànies més originals i transgressores, amb un estil directe i provocador però capaç de sorprendre’ns amb una bellesa inesperada.

Títols de l’autor

Premis

– Guanyadora de The Stella Prize 2016
– Guanyadora de l’Indie Book Award and Book of the Year 2016
– Guanyadora del Prime Minister’s Literary Award for Fiction 2016
– Nominada a l’International Dublin Literary Award 2017

Crítiques

Pere Antoni Pons. Diari Ara.

Els monstres de la injustícia i la submissió

https://llegim.ara.cat/ficcio/monstres-injusticia-submissio_0_1975602438.html
Lourdes García. El temps.

Charlotte Wood retrata l’impotència del masclisme: ‘En estat natural’ trenca amb els estereotips de feminitat i maternitat i mostra la cosificació a la qual són sotmeses les dones. Amb un relat de gran duresa, l’autora australiana, parla de la maldat i la crueltat, però per sobre de tot, del masclisme socialment acceptat.

https://www.eltemps.cat/article/3203/charlotte-wood-retrata-limpotencia-del-masclisme
La petita llibreria. Blog.

En estat natural, una novel·la diferent, arriscada, perillosa i addictiva trobareu una historia en el qual el rol de la dona té molt a dir.

http://lapetitallibreria.blogspot.com.es/2018/01/en-estat-natural.html
Llegir en cas d’incendi

Charlotte Wood: “Si no defensem les nostres llibertats, decebrem a qui no les té”

http://www.llegirencasdincendi.cat/2017/09/charlotte-wood-en-estado-salvaje-si-no-defensem-les-nostres-llibertats-decebrem-a-qui-no-les-te/
Sergi Sánchez. El Periódico.

En estat natural de Charlotte Wood: l’horror en femení plural.

http://www.elperiodico.com/es/ocio-y-cultura/20171010/charlotte-wood-estado-salvaje-critica-6343668
Paula Hawkins, autora de La noia del tren.

«Una novel·la bella i valenta. Pensin en El conte de la criada ambientat al desert australià.»

The Economist.

«Una paràbola inacabable de la misogínia contemporània [… ]. Igual que la pròpia presó surrealista, l’escriptura de Wood és directa i clara, però capaç d’esclatar amb una bellesa inesperada … El final astut i davastador de la novel·la ho deixa clar: senyores, heu estat avisades.»

The Guardian.

«Us pregunteu si aquest novel·la juga fort? Doncs sí. Charlotte Wood trenca els mites patriarcals i no ho fa amb un escalpel, fa servir una destral, una que fa talls profunds.»

Publisher’s Weekly.

«L’últim llibre de la novel·lista australiana Wood és l’al·legoria en el seu millor estat, un retrat fantasmagòric de la política sexual de la cultura moderna, amb textures realistes psicològiques i un lirisme moderat.»

Kirkus Reviews

«Brutal i bonica alhora… Surrealista però intensament real, la novel·la és inquietant i fascinant … Una trama absorbent, una prosa lírica i unes imatges desconcertants fan que la novel·la de Wood impacti decididament.»