L’editorial

Qui som?

Les Hores és una editorial independent i entusiasta que publica obres en llengua catalana.

Volem publicar obres d’autors catalans i traduccions d’autors internacionals que fins ara no hagin estat editats en llengua catalana. Relats amb un punt de vista singular o amb una mirada poc convencional que no han trobat el seu espai en la publicació en català. Hi haurà lloc per als nous talents, per a les perspectives originals i innovadores que reinterpretin la nostra realitat. Publicarem autors d’avantguarda, però també recuperarem autors del segle XX quan ens aportin marcs interessants.

Volem compartir llibres d’aquells que sens dubte deixen una empremta, d’aquells que t’omplen d’alguna cosa, sigui subtil o transformadora: una reflexió, una bona història, un bon personatge… Llibres que ens permetin comprendre una mica més la realitat que ens envolta. Relats que ens parlin de les qüestions eternes al voltant de l’individu, els mons interiors i les relacions humanes,  però que també ens parlin sobre la societat i el món d’avui.

El nom de l’editorial pren el títol del Premi Pulitzer i el PEN award atorgat a Michael Cunningham per The Hours, inspirat en la vida de Virginia Woolf i en el llibre La Senyora Dalloway, del qual després se’n va fer una pel·lícula. Aquesta obra evoca el tipus de literatura que volem publicar intimista i reflexiva, marcada per la quotidianitat i preocupada per la complexitat i alhora senzillesa del passar imparable de les hores.

La nostra intenció és posar a l’abast dels lectors una narrativa propera, colpidora i sensible, però amb un abast ampli.

Serem sensibles a la recuperació de la mirada de la dona al llarg dels temps, a les obres que ens aportin noves reflexions i visions sobre el seu encaix en la societat actual.

Ens agraden
els escriptors que
omplen les hores com:
Virginia Woolf,
Marguerite Yourcenar,
David Grossman,
Alice Munro…

Ens interessa principalment la ficció, la novel·la o els contes, tot i que considerarem la no ficció quan ens apropi a les reflexions que volem compartir.

La selecció acurada dels autors a publicar així com una tria rigorosa dels traductors i correctors que col·laboren amb nosaltres, són elements que considerem clau per tal d’assegurar la publicació d’obres de qualitat.

Dinamitzar la relació entre autors, lectors i llibreters és essencial per apropar i enriquir mons clarament complementaris i interrelacionats.  Volem que la nostra web sigui un punt de trobada i debat entre els diferents actors que intervenen en la publicació i la bona acollida dels nostres llibres.

Considerem el Llibreter un agent molt important en la cadena de distribució del llibre, tant com a prescriptor de les nostres obres, com a font d’informació fonamental sobre les preferències dels lectors i l’acollida de les nostres publicacions.

Pensem que les Llibreries i les Biblioteques tenen un paper central en el foment de la lectura i la formació de lectors apassionats, sense els quals cap editorial tindria raó de ser. I és per això que volem ser propers i accessibles. Volem estar a la vora quan ens necessitin per contribuir a fer créixer la passió per la lectura.

Som dels qui creiem que la literatura ens ajuda a entendre’ns i a entendre una mica més el món, o a qüestionar-lo, i pensem que aquesta comprensió és necessària per donar sentit al pas de les hores.

Omplir les
hores de bona
literatura ens farà
comprendre una mica més
el món, o qüestionar-lo.
I tu, com omples
les hores?

Diuen els editors experts que ningú no sap del cert què és el que fa que un llibre sigui molt llegit. Nosaltres dedicarem molta atenció a la selecció de les obres per assegurar-nos que totes elles tenen la qualitat literària què volem publicar. Potser no trobarem la clau de volta però, en el nostre àmbit, no deixarem de buscar-la.

Si més no estem convençuts que cada títol que publiquem contribuirà a la nostra voluntat d’explicar i fer-nos preguntes sobre la realitat en què vivim; només que un lector comprengui una mica més el món gràcies als nostres llibres, ens donarem per satisfets…

Txékhov deia que escrivia per plantejar preguntes i no per contestar-les. L’Editorial Les Hores, amb les seves publicacions, pretén contribuir a fer que seguim interrogant-nos, que seguim pensant en el que ens envolta, potser algun dia trobarem alguna resposta.

L’equip de Les Hores el formen Maria Sempere i Manuel Gómez, i molts col·laboradors entusiastes.

Distribució

Xarxa de llibres
Carrer Muntaner, 200, àtic 8ª
08036 Barcelona

Telèfon: 932 096 941
Fax: 932 097 769
web: www.xarxadellibres.cat
informació general: info@xarxadellibres.cat