En estat natural

«Sent la seva pròpia veu espessa que li ressona a les orelles quan diu: —Vull saber on sóc. L’home continua dempeus, alt i escardalenc, amb la mà encara posada al pom de la porta i amb aire de sorpresa. Li diu amb un to gairebé de llàstima: —Ei, nena. Ja hauries de saber què ets.»

 

Dues dones es desperten d’un somni confús, mig drogades. Es troben empresonades en una propietat situada enmig d’un desert. Desconegudes entre elles, no saben on es troben ni com hi han arribat, elles, i les altres vuit noies que també hi estan tancades. Les obliguen a posar-se uniformes estranys, a portar el cap afaitat, i estan custodiades per dos guardians armats i una infermera.

 

Totes les noies tenen alguna cosa en comú, però què és? Quin delicte les ha portat des de la ciutat fins aquí? Qui és la misteriosa companyia de seguretat responsable d’aquest lloc desolat amb unes regles brutals i un aïllament total del món? Treballant dur sota un sol sufocant, les presoneres aviat descobriran què les vincula: totes elles han mantingut relacions sexuals amb homes poderosos.

Charlotte Wood (CoomaNova Gal·les del Sud, 1965), és l’autora de cinc novel·les: Pieces of a Girl (1999), The Submerged Cathedral (2004), The Children (2007), Animal People (2011), i En estat natural (2015). Ha escrit una col·lecció d’entrevistes amb escriptors australians, The Writer’s Room (2016), i una col·lecció de reflexions personals sobre cuina, Love & Hunger (2012). Va ser editora d’una antologia sobre relacions familiars, Brothers & Sisters (2009).

En estat natural ha guanyat l’Stella Prize 2016, l’Indie Book of the Year i va ser guardonada amb el Prime Minister's Literary Award for Fiction 2016. El 2016 Wood fou nomenada la primera escriptora resident del Charles Perkins Centre a la Universitat de Sydney.

Els crítics australians descriuen Charlotte Wood com una de les escriptores contemporànies més originals i transgressores, amb un estil directe i provocador però capaç de sorprendre’ns amb una bellesa inesperada.

En estat natural

ISBN: 978-84-946775-4-0
Edición: Noviembre 2017
Tamaño: 140 x 210 mm
Páginas: 268
Formato: Rústica con solapas
Precio: 18.5€

Premios

– Guanyadora de The Stella Prize 2016
– Guanyadora de l’Indie Book Award and Book of the Year 2016
– Guanyadora del Prime Minister’s Literary Award for Fiction 2016
– Nominada a l’International Dublin Literary Award 2017

Traducción

Àfrica Rubiés Mirabet, és llicenciada en filologia per la Universitat de Barcelona.

Ha traduït diverses obres literàries i d’assaig de l’anglès, francès i italià al català i castellà, entre les que destaquen:  Primer amor, de Gwendoline Riley (Editorial Les Hores); En estat natural, de Charlotte Wood (Editorial Les Hores); Viatge sense final, de Brian Aldiss (Pagès Editors); Retrets i lloances, d’Orson Scott Card (Pagès Editors); Simplicidad radical, de Jim Merkel (Fundació Terra); Chopin, d’Ates Orga (Ed. Robin Book); i Pragmática, de S.C. Levinson (Editorial Teide).

És traductora homologada per TV3 de pel·lícules, documentals i sèries. També ha col.laborat en la traducció de publicacions i de material audiovisual i en línia per a diverses institucions com ara: Universitat de Barcelona, Universitat Oberta de Catalunya, Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya (MNACTEC), Institut Municipal d’Història de Barcelona, Institut d’Estudis Metropolitans, Unió Europea i Enciclopèdia Catalana.

Críticas

Pere Antoni Pons. Diari Ara.

Els monstres de la injustícia i la submissió

https://llegim.ara.cat/ficcio/monstres-injusticia-submissio_0_1975602438.html
Lourdes García. El temps.

Charlotte Wood retrata l’impotència del masclisme: ‘En estat natural’ trenca amb els estereotips de feminitat i maternitat i mostra la cosificació a la qual són sotmeses les dones. Amb un relat de gran duresa, l’autora australiana, parla de la maldat i la crueltat, però per sobre de tot, del masclisme socialment acceptat.

https://www.eltemps.cat/article/3203/charlotte-wood-retrata-limpotencia-del-masclisme
La petita llibreria. Blog.

En estat natural, una novel·la diferent, arriscada, perillosa i addictiva trobareu una historia en el qual el rol de la dona té molt a dir.

http://lapetitallibreria.blogspot.com.es/2018/01/en-estat-natural.html
Llegir en cas d’incendi

Charlotte Wood: “Si no defensem les nostres llibertats, decebrem a qui no les té”

http://www.llegirencasdincendi.cat/2017/09/charlotte-wood-en-estado-salvaje-si-no-defensem-les-nostres-llibertats-decebrem-a-qui-no-les-te/
Sergi Sánchez. El Periódico.

En estat natural de Charlotte Wood: l’horror en femení plural.

http://www.elperiodico.com/es/ocio-y-cultura/20171010/charlotte-wood-estado-salvaje-critica-6343668
Paula Hawkins, autora de La noia del tren.

«Una novel·la bella i valenta. Pensin en El conte de la criada ambientat al desert australià.»

The Economist.

«Una paràbola inacabable de la misogínia contemporània [… ]. Igual que la pròpia presó surrealista, l’escriptura de Wood és directa i clara, però capaç d’esclatar amb una bellesa inesperada … El final astut i davastador de la novel·la ho deixa clar: senyores, heu estat avisades.»

The Guardian.

«Us pregunteu si aquest novel·la juga fort? Doncs sí. Charlotte Wood trenca els mites patriarcals i no ho fa amb un escalpel, fa servir una destral, una que fa talls profunds.»

Publisher’s Weekly.

«L’últim llibre de la novel·lista australiana Wood és l’al·legoria en el seu millor estat, un retrat fantasmagòric de la política sexual de la cultura moderna, amb textures realistes psicològiques i un lirisme moderat.»

Kirkus Reviews

«Brutal i bonica alhora… Surrealista però intensament real, la novel·la és inquietant i fascinant … Una trama absorbent, una prosa lírica i unes imatges desconcertants fan que la novel·la de Wood impacti decididament.»

Compartir: