Meike Ziervogel

Meike Ziervogel (Alemanya, 1967) és escriptora, viu a Londres i el 2008 va fundar l’editorial Peirene Press.  És autora de tres novel·les on explora les dinàmiques familiars, la percepció sobre la realitat i les trames argumentals. La seva primera novel·la, Magda, que ara publiquem, va ser finalista del Guardian’s Not the Booker Prize, i del Llibre de l’any 2013 de l’Irish Times, de l’Observer i dels lectors del Guardian. El llibre ha esta traduït al polonès, l’alemany i l’italià.

El crítics han valorat l’atreviment i la valentia de Ziervogel per apropar-se al costat humà d’un monstre històric, mostrant-nos l’impacte de les relacions tòxiques entre mares i filles, i com aquestes van deixant la seva petjada en les diferents generacions.

Títols de l’autor

Premis

– Irish Times Books Of The Year 2013
– Observer Books Of The Year 2013
– Guardian Readers’ Books Of The Year 2013
– Short Listed For Guardian’s Not The Booker Prize 2013

Crítiques

Raquel Quelart. La Vanguardia.

Magda Goebbels: ¿qué se esconde tras la mente fanática de la mujer que asesinó a sus seis hijos?

Meike Ziervogel analiza una relación madre-hija tóxica a través del personaje histórico de Magda, esposa del ministro de propaganda de la Alemania nazi

http://www.lavanguardia.com/cultura/20180122/44116772519/magda-goebbels-libro-meike-ziervogel.html
Fe Fernandez. Llibretera de l’Espolsada.

Magda és una novel·la breu, intensa, colpidora i valenta que es llegeix d’una glopada i et deixa sense alè.

http://www.lespolsada.cat/index.php/lectures/108-2018/748-magda
Noemí García. Núvol.

Magda Goebbels: obsessió nacionalsocialista

https://www.nuvol.com/critica/magda-goebbels-obsessio-nacionalsocialista/
Paraula de Mixa. Blog.

“Magda” és certament un llibre àgil però alhora molt dur i impactant.

https://paraulademixa.jimdo.com/2017/12/13/magda/
A cop de cultura. Robert Martínez.

[…] un atrevit conte històric en què realitat i ficció es barregen per esbossar un inquietant retrat d’una dona fanàtica del règim i la seva complicada relació amb una mare abusiva.

https://acopdecultura.wordpress.com/2017/12/14/novetat-editorial-magda-de-meike-ziervogel/
Sam Jordison. The Guardian, premi Not-The-Booker.

«Aquest va ser, de llarg, el llibre més intens, impressionant i inesperat de la Short List. És el que va provocar l’impacte emocional i intel·lectual més fort i per mi és també el millor escrit.»

Amanda Craig. The independent.

«Reptadora, intel·ligent i fascinant, una visió de generacions d’alemanys que estan tenint el coratge per abordar l’horror del darrer segle.»

Lisa Appignanesi, autora de Mad, Bad and Sad.

«Fet històric i ficció , aquesta novel·la ens mostra el material fosc de les relacions malignes entre mares i filles a través de generacions. És una lectura agraïda, un retrat subtil sobre la historia d’una dona convertida en monstre, aquí reinventada amb intel·ligència i un estil encertat ».

Frederick Taylor, autor de Exorcising Hitler

«Per a un novel·lista que s’atreveixi a apropar-se al costat humà d’un monstre històric sempre és valent, i en aquesta inquietant novel·la curta Meike Ziervogel fa una gran aposta. La seva protagonista, un dubta a anomenar-la ‘heroïna’, és Magda, esposa de Josef Goebbels, aventurera turbulenta, acòlita fanàtica d’en Hitler, assassina dels seus propis fills. L’encerta? Per a aquest lector ho aconsegueix sobradament. Aquesta és una representació contundent i de vegades agressiva, tant del cercle governant nazi com, a nivell personal íntim, de la forma en què l’abús genera abusos generació rere generació».