Seqüela

A l’hivern del 2009, el matrimoni de deu anys de Rachel Cusk es va acabar. La vida tal com ella la coneixia va desaparèixer, «com un trencaclosques que hagués quedat reduït a una pila de peces escantellades». Seqüela narra aquest difícil viatge en què l’autora es redefineix com a dona soltera.

Amb una sinceritat absoluta i una gran destresa, Rachel Cusk comparteix aquest capítol transformador de la seva vida però ho fa sense endinsar-se en les raons del trencament del seu matrimoni; en el seu lloc, aprofundeix en com se sent i descriu amb precisió la devastació que suposa el divorci, amb el seu còctel d’ira, dolor i desorientació.

Cusk sacrifica ser «correcta» per ser tan brutalment honesta com pugui.

Una reflexió profundament personal, sobre el lloc que la separació ocupa en la nostra societat.

«Fascinant […] i plena de sentiments […] Cusk és una gran observadora dels rols que les persones, i sobretot les dones, fan en societat. Estudia no només els papers que assumeixen per tradició i ideologia, sinó també com aquests afecten la comprensió d’elles mateixes.»

The Washington Post

Rachel Cusk va néixer al Canadà el 1967, però des del 1974 viu a Anglaterra. És autora de diverses novel·les i llibres de memòries. Entre les seves obres destaquen Saving Agnes (1993, guanyadora del premi Whitbread a la primera novel·la), The Country Life (1997, guanyadora del premi Somerset Maugham), Arlington Park (2006), i les novel·les autobiogràfiques A Life’s Work (2001), sobre la maternitat, i Seqüela (2012), sobre el matrimoni i la separació, que ara publiquem. La trilogia amb la mateixa protagonista —Outline (2014, finalista dels premis Folio, Goldsmiths, Baileys, Giller i Canadian Governor General’s), Transit (2016) i Kudos (2018)— l’ha consolidat com una de les escriptores més brillants de la literatura anglesa actual.

Seqüela

Rachel Cusk

ISBN: 978-84-121686-1-7
Edició: Juny 2020
Mida: 14 x 21
Pàgines: 152
Format: Rústega amb solapes
Preu: 17.90€

Premis

– Premis i reconeixements de l’autora

L’autora ha rebut diversos premis i reconeixements a la seva obra, entre els que destaquem el Premi Whitbread (1993) i el Premi Somerset Maugham (1997)

Traducció

Carme Geronès (Barcelona), ha traduït més de dues centes obres de l’anglès o el francès al català. Entre elles destaquem les traduccions d’autors com Louis Althusser, Edward Anderson, William Beckford, Saul Below,  G.K. Chesterton, Roald Dahl, Ildefonso Falcones, John Grisham, Patricia Highsmith, Chester Himes, Henry Kissinger, Milan Kundera, Doris Lessing, Frederic Manning, Horace McCoy, Salman Rushdie, Jim Thompson, Jules Verne.

Crítiques

Anna Guitart. Els matins de Tv3

La crisi de parella en ple confinament

www.ccma.cat/tv3/alacarta/els-matins/la-crisi-de-parella-en-ple-confinament/video/6047307/
Rachel Cusk i Anna Guitart. Festival Primera Persona. CCCB

Autòpsia d’un matrimoni

www.cccb.org/ca/multimedia/videos/rachel-cusk/233841
Juan Manuel Freire. El Periodico.

Un primera persona especialment íntim

www.elperiodico.com/es/ocio-y-cultura/20200530/primera-persona-indoors-rachel-cusk-jia-tolentino-cronica-7981434
Xavier Ayen. La Vanguardia.

Els psiconalistes són prostitutes de la comprensió

www.lavanguardia.com/libros/20200530/481445451272/cusk-despojos-divorcio-primera-persona-cccb.html
Irene Pujadas. Diari Ara.

Guardar les formes

llegim.ara.cat/ficcio/Guardar-formes_0_2462753717.html
Eva Piquer. Diari Ara.

Saber trobar la distància correcta: El canvi de paradigma derivat d’una separació matrimonial

llegim.ara.cat/opinio/trobar-distancia-correcta_0_2462753714.html
Noelia Ramírez. S Moda. El País.

Contra la «trampa» del matrimonio: Rachel Cusk y el club de las arrepentidas.

smoda.elpais.com/feminismo/contra-el-fraude-del-matrimonio-rachel-cusk-y-el-club-de-las-arrepentidas/amp/?__twitter_impression=true
The New Yorker

« [Cusk] escriu amb la intel·ligència, l’enginy i l’observació pels detalls que requereix qualsevol un gran reportatge, i el resultat és un llibre sobre aquest tema sorprenentment diferent a qualsevol altre.»

Elle

«Brillant […] revelador com una visió microscòpica […] vuit capítols carregats de ressò. Cusk es mou a través del diferents períodes per superar la separació, des de l’agitació a la recriminació, a l’adormiment, i  a les noves revoltes.»

The Independent

«Artística i acurada […] té els trets característics d’una veritable novel·lista: honestedat, coratge i la capacitat de representar les seves experiències en un llenguatge exquisidament elaborat […] El tractament racional, tan exigent, d’un tema tan complexe és el que dona a la seva obra el seu gran valor literari.»