Benedict Wells

Benedict Wells va néixer a Munic el 1984. A l’edat de sis anys, va començar el seu viatge per tres internats bavaresos. Després d’acabar l’escola el 2003, va traslladar-se a viure a Berlín. Va decidir no anar a la universitat per concentrar-se en la seva escriptura i va anar guanyant-se la vida amb diverses feines.

El 2008 va debutar amb la novel·la Becks letzter Sommer i va guanyar el Bayerischer Kunstförderpreis, un premi de literatura i art de Baviera. Aquesta novel·la va ser adaptada al cinema i fou dirigida per Frieder Wittich el 2015. El 2011 va tornar a sorprendre els lectors amb Fast Genial.

Pel llibre Del final de la soledat, que ara publiquem, Benedict Wells ha estat guardonat amb el Premi Europeu de Literatura 2016 i amb el Ravensburger Verlag Foundation Literature Prize 2016.

Títols de l’autor

Premis

– Premi Europeu de Literatura 2016

Crítiques

Vicenç Llorca. Serra d’Or. Maig 2018.

Una obra interessant d’un jove autor que mostra models ben apresos com la narrativa d’Ishiguro o de Carson McCullers.

Revista Serra d'Or. Maig 2018.
Veure crítica
Ramon Moreno. Directe.cat

Com la vida mateixa. Del final de la soledat de Benedict Wells és un intens i emocionant relat sobre la superació de la pèrdua i la soledat.

http://www.directe.cat/llibre-en-directe/729554/com-la-vida-mateixa
Anna Guitart. Tot el temps del món.

Del final de la soledat entre les recomanacions d’Anna Guitart

http://www.ccma.cat/tv3/tot-el-temps-del-mon/anna-guitart-te-tot-el-temps-del-mon-per-parlar-amb-lescriptor-jordi-punti/noticia/2838425/
Joan Garí. Ara.

La soledat i el seu territori de caça

https://llegim.ara.cat/ficcio/soledat-territori-caca_0_1925207489.html
Esteve plantada. Nació Digital

Benedict Wells, l’escriptura contra la soledat

https://www.naciodigital.cat/noticia/143946/benedict/wells/escriptura/contra/soledat
Carla Mallol Güell. Núvol.

La Soledat, el soundtrack de Benedict Wells.

https://www.nuvol.com/noticies/la-soledat-el-soundtrack-de-benedict-wells/
El Nacional.cat. Gustau Nerín.

‘Del final de la soledat’: És possible deixar d’estar sol?

http://www.elnacional.cat/ca/cultura-idees-arts/final-soledat-benedict-wells_210873_102.html
La Vanguardia Digital. Astrid Maseguer.

Benedict Wells: “Escribir un libro es una experiencia casi esquizofrénica”.  El escritor alemán retrata la superación de la pérdida.

http://www.lavanguardia.com/cultura/20171114/432861767539/benedict-wells-escribir-libro-experiencia-esquizofrenica.html
La Vanguardia. Josep Massot.

La solitud no s’acaba mai. Benedict Wells publica en castellà i català “Del final de la soledat” amb què va guanyar el premi Europa 2016.

Veure crítica
El Punt Avui. Jaume Vidal.

Pèrdua i soledat. El jove autor alemany Benedict Wells publica una obra escrita des de l’experiència pròpia però defugint de fer un relat autobiogràfic.

Veure crítica
Jurat del Premi Europeu de Literatura 2016

«És estrany trobar un llibre que utilitza un accident com a punt de partida i aconsegueix explicar una història fascinant. La novel·la de Benedict Wells no només és una excepció a aquesta regla, ofereix una història emocional que aconsegueix captivar el lector de principi a fi. […] Wells ha creat una novel·la la força de la qual resideix en els seus personatges, que tot i la seva tristesa, emanen una calidesa que rarament es troba en el món d’avui.[…] Aquest èxit es deu a l’extraordinària imaginació de Wells, un do difícil de trobar en aquests dies.»

Dieter Langhart / St. Galler Tagblatt.

«Benedict Wells s’ha atrevit a fer front a un gran tema dramàtic, i l’ha dominat. El to narratiu és tranquil, de vegades melancòlic. La tragèdia mai és excessiva amb en Benedict Wells. Les imatges són fortes, les caracteritzacions concises.»

Claudio Armbruster, ZDF, Mayence

«Fa cinc anys que diem que en Benedict Wells és un talent en potència. No sabíem a on es dirigia, però ara està clar: aquest tipus sap escriure! Del final de la soledat és una historia captivadora, commovedora i trista però que no deixa al lector trist. És reveladora. Aquesta nova novel·la és la seva obra mestra.»

Elke Heidenreich / Autora i Periodista

«Un tipus potent, una commovedora novel·la per a lectors grans i joves.»

Martin Wolf / Literaturspiegel, Hamburg

«La novel·la va creant una marea, com la bona escriptura de crims, sàvia i plena d’empatia amb els seus personatges. En poc més de trenta anys, Benedict Wells escriu com un vell mestre.»

New Books in German / London

«Del final de la soledat és una afirmació de la vida, enriqueix la literatura amb una vocació internacional, i planteja preguntes importants sobre què és el que fa que les nostres vides ens siguin pròpies i si ens devem a un cert tipus de vida.»

Christine Westermann / WDR, Cologne

«Un llibre com una pel·lícula, plena de vida, esperança, desesperació, riure, llàgrimes.»

2ª posició a la Dutch Bestseller List
79 setmanes a l’Spiegel Bestseller list.