Del final de la soledat

En Jules i els seus germans, en Marty i la Liz, són molt diferents, però un esdeveniment tràgic marcarà la vida de tots tres. Han crescut en circumstàncies idíl·liques però, de sobte, perden els seus pares en un accident. Tot i que els envien al mateix internat, cadascun d’ells seguirà el seu propi camí fins a distanciar-se i convertir-se en estranys.

En Jules es tancarà cada vegada més en si mateix, en el seu món de somnis. L’única amistat que farà i consolidarà serà amb la misteriosa Alva, però només s’adonarà del que ella significa per a ell anys més tard.

Quan en Jules i l’Alva es retroben ja d’adults, sembla que podrien recuperar el temps perdut. Però llavors el passat tornarà a fer-se present.

Una commovedora novel·la sobre la superació de la pèrdua i la soledat, i sobre la qüestió d’allò que és immutable en l’ésser humà. Però, sobretot, una gran història d’amor.

Benedict Wells va néixer a Munic el 1984. A l’edat de sis anys, va començar el seu viatge per tres internats bavaresos. Després d’acabar l’escola el 2003, va traslladar-se a viure a Berlín. Va decidir no anar a la universitat per concentrar-se en la seva escriptura i va anar guanyant-se la vida amb diverses feines.

El 2008 va debutar amb la novel·la Becks letzter Sommer i va guanyar el Bayerischer Kunstförderpreis, un premi de literatura i art de Baviera. Aquesta novel·la va ser adaptada al cinema i fou dirigida per Frieder Wittich el 2015. El 2011 va tornar a sorprendre els lectors amb Fast Genial.

Pel llibre Del final de la soledat, que ara publiquem, Benedict Wells ha estat guardonat amb el Premi Europeu de Literatura 2016 i amb el Ravensburger Verlag Foundation Literature Prize 2016.

Del final de la soledat

Benedict Wells

ISBN: 978-84-946775-3-3
Edició: Octubre 2017
Mida: 140 x 210 mm
Pàgines: 320
Format: Rústega amb solapes
Preu: 19.9€

Premis

– Premi Europeu de Literatura 2016

Traducció

Ramon Farrés (Manlleu, Osona, 1962), és llicenciat en filologia clàssica i doctor en traducció. Del 1989 al 1993 va ser corresponsal del diari Avui a Berlín, i des del 1995 és professor de traducció a la Universitat Autònoma de Barcelona.

Ha estat membre dels consells de redacció de les revistes Clot (Vic) i Tranvía(Berlín), i ho és encara de Quaderns: Revista de Traducció (Bellaterra),Visat (Barcelona) i Reduccions (Vic).

Ha traduït Heinrich Heine, Jules Verne, Rainer Maria Rilke, Bertolt Brecht, Dino Buzzati, Hannah Arendt, Thomas Bernhard, Werner Schwab i Elfriede Jelinek, entre altres. Té publicats dos llibres de poemes: Trenta-set poemes en forma de finestra (1997) i El present constant (2009); un de narracions: Iste mundus furibundus (2001); dos de proses breus: Vint dies de febrer i març (1999) i D’un lloc a l’altre (2004), i l’assaig Antoni Pous: l’obra essencial (2005).

També ha publicat textos esparsos en revistes com ara Barcelona ReviewRevista de CatalunyaEl Pou de LletresEls Marges i Alga, en plaquettes i en l’antologia Barcelona, 60 poemes des de la ciutat (2004).

Crítiques

Vicenç Llorca. Serra d’Or. Maig 2018.

Una obra interessant d’un jove autor que mostra models ben apresos com la narrativa d’Ishiguro o de Carson McCullers.

Revista Serra d'Or. Maig 2018.
Veure crítica
Ramon Moreno. Directe.cat

Com la vida mateixa. Del final de la soledat de Benedict Wells és un intens i emocionant relat sobre la superació de la pèrdua i la soledat.

http://www.directe.cat/llibre-en-directe/729554/com-la-vida-mateixa
Anna Guitart. Tot el temps del món.

Del final de la soledat entre les recomanacions d’Anna Guitart

http://www.ccma.cat/tv3/tot-el-temps-del-mon/anna-guitart-te-tot-el-temps-del-mon-per-parlar-amb-lescriptor-jordi-punti/noticia/2838425/
Joan Garí. Ara.

La soledat i el seu territori de caça

https://llegim.ara.cat/ficcio/soledat-territori-caca_0_1925207489.html
Esteve plantada. Nació Digital

Benedict Wells, l’escriptura contra la soledat

https://www.naciodigital.cat/noticia/143946/benedict/wells/escriptura/contra/soledat
Carla Mallol Güell. Núvol.

La Soledat, el soundtrack de Benedict Wells.

https://www.nuvol.com/noticies/la-soledat-el-soundtrack-de-benedict-wells/
El Nacional.cat. Gustau Nerín.

‘Del final de la soledat’: És possible deixar d’estar sol?

http://www.elnacional.cat/ca/cultura-idees-arts/final-soledat-benedict-wells_210873_102.html
La Vanguardia Digital. Astrid Maseguer.

Benedict Wells: “Escribir un libro es una experiencia casi esquizofrénica”.  El escritor alemán retrata la superación de la pérdida.

http://www.lavanguardia.com/cultura/20171114/432861767539/benedict-wells-escribir-libro-experiencia-esquizofrenica.html
La Vanguardia. Josep Massot.

La solitud no s’acaba mai. Benedict Wells publica en castellà i català “Del final de la soledat” amb què va guanyar el premi Europa 2016.

Veure crítica
El Punt Avui. Jaume Vidal.

Pèrdua i soledat. El jove autor alemany Benedict Wells publica una obra escrita des de l’experiència pròpia però defugint de fer un relat autobiogràfic.

Veure crítica
Jurat del Premi Europeu de Literatura 2016

«És estrany trobar un llibre que utilitza un accident com a punt de partida i aconsegueix explicar una història fascinant. La novel·la de Benedict Wells no només és una excepció a aquesta regla, ofereix una història emocional que aconsegueix captivar el lector de principi a fi. […] Wells ha creat una novel·la la força de la qual resideix en els seus personatges, que tot i la seva tristesa, emanen una calidesa que rarament es troba en el món d’avui.[…] Aquest èxit es deu a l’extraordinària imaginació de Wells, un do difícil de trobar en aquests dies.»

Dieter Langhart / St. Galler Tagblatt.

«Benedict Wells s’ha atrevit a fer front a un gran tema dramàtic, i l’ha dominat. El to narratiu és tranquil, de vegades melancòlic. La tragèdia mai és excessiva amb en Benedict Wells. Les imatges són fortes, les caracteritzacions concises.»

Claudio Armbruster, ZDF, Mayence

«Fa cinc anys que diem que en Benedict Wells és un talent en potència. No sabíem a on es dirigia, però ara està clar: aquest tipus sap escriure! Del final de la soledat és una historia captivadora, commovedora i trista però que no deixa al lector trist. És reveladora. Aquesta nova novel·la és la seva obra mestra.»

Elke Heidenreich / Autora i Periodista

«Un tipus potent, una commovedora novel·la per a lectors grans i joves.»

Martin Wolf / Literaturspiegel, Hamburg

«La novel·la va creant una marea, com la bona escriptura de crims, sàvia i plena d’empatia amb els seus personatges. En poc més de trenta anys, Benedict Wells escriu com un vell mestre.»

New Books in German / London

«Del final de la soledat és una afirmació de la vida, enriqueix la literatura amb una vocació internacional, i planteja preguntes importants sobre què és el que fa que les nostres vides ens siguin pròpies i si ens devem a un cert tipus de vida.»

Christine Westermann / WDR, Cologne

«Un llibre com una pel·lícula, plena de vida, esperança, desesperació, riure, llàgrimes.»

2ª posició a la Dutch Bestseller List
79 setmanes a l’Spiegel Bestseller list.