Golnaz Hashemzadeh Bonde

Golnaz Hashemzadeh Bonde va néixer a l’Iran el 1983 i va fugir amb els seus pares cap a Suècia quan era petita. Es va graduar a la Stockholm School of Economics i va ser nomenada una de les cinquanta Goldman Sachs Global Leaders. És la fundadora i directora d’Inkludera Invest, una organització sense ànim de lucre dedicada a lluitar contra la marginació a la societat mitjançant el suport a joves emprenedors que han desenvolupat solucions pragmàtiques als reptes socials.

Hashemzadeh Bonde va debutar el 2012 amb la novel·la She Is Not Me. Viu a Estocolm amb el seu marit i la seva filla.

És una de les veus joves més prometedores de la literatura sueca actual. Els crítics n’elogien la capacitat per expressar, mitjançant un estil compacte, directe i precís, amb frases curtes però explosives, les emocions i els pensaments més profunds de l’ésser humà, sentiments acumulats i amagats durant tota la vida, només com a sensacions.

Títols de l’autor

Premis

No items found

Crítiques

L’illa deserta

Vam ser nosaltres és un llibre que té dues línies, present i passat, que combinen la relació maternofilial a Suècia amb la narració de la revolta iraniana.

lilladeserta.cat/vam-ser-nosaltres/
Dàlia R. Bonet. El Nacional.cat. La Llança.

“El passat de l’immigrant sempre torna”

www.elnacional.cat/lallanca/ca/profunditat/golnaz-hashemzadeh-bonde-vam-ser-nosaltres_334362_102.html
Àlex Milian. El Temps.

“No som capaços d’escapar del dolor”

Veure crítica
Lluís Llort. El Punt Avui.

Arrels de sud a nord

Veure crítica
Núria Escur. La Vanguardia.

L’herència del dolor convertit en or

Veure crítica
Fe Fernández. LLibretera de L’Espolsada.

Una novel·la magnífica, un cant a viure i a resistir.

http://www.lespolsada.cat/index.php/lectures/108-2018/763-vam-ser-nosaltres
Robert Matínez. A cop de Cultura.

Una novel·la d’amor i supervivència en què la Nahid, l’heroïna de la història, reflexiona sobre el seu passat mentre lluita contra un destí que intueix implacable.

https://acopdecultura.wordpress.com/2018/04/16/novetat-editorial-vam-ser-nosaltres-de-golnaz-hashemzadeh-bonde/
Àngela Sánchez Vicente. La petita llibreria.

En aquest cas us presentem l’obra Vam ser nosaltres i us prometem que és impactant, fotogràfica, descriptiva, sensible, empàtica…

https://lapetitallibreria.blogspot.com/2018/05/vam-ser-nosaltres.html
Editora del Regne Unit: Ursula Doyle, Flota (Regne Unit)

«La visió artística d’aquesta novel·la és impressionant. La veu de la Nahid és tan immediata, tan directa, tan verídica; Em vaig sentir com si estigués parlant des de la sala del costat. Es tracta d’una novel·la bellament calibrada, atrevida i inoblidable».

 

 

 

Editora d’Estats Units: Lauren Wein, Houghton Mifflin Harcourt (EUA)

«Em va sorprendre absolutament la història de la Nahid: sembla verídica a tots els nivells, bella, dolorosa, desorientadament certa. L’autora escriu una obra mestra en mostrar com el trauma i la pèrdua es metabolitzen amb el temps i  infecten les generacions futures. Una proposta curta i poderosa, un crit primerenc».

 

 

 

Editora de Suècia: Åsa Selling, Wahlström & Widstrand (Sweden)

«[…] Es tracta d’una novel·la escrita amb una ploma tacada de sang. És cruel, però brilla amb vida i esperança. És tan emotiva que em vaig trobar plorant, una vegada i una altra, però mai no entra en el sentimentalisme. Es tracta d’una novel·la sobre la fugida, sobre l’expiació i el retorn a casa, i està escrita d’una manera que no havia llegit abans, i que m’ha deixat més savia del que era. Sé que cada persona que llegeixi aquest llibre parlarà amb els altres sobre la seva experiència.»