Alina Bronsky

Alina Bronsky va néixer el 1978 a Rússia, va passar la infantesa al costat asiàtic dels Urals i la joventut a Marburg i Darmstadt. Viu a Alemanya des del començament dels anys noranta. La seva primera novel·la, Scherbenpark (2008), va ser un best-seller a Alemanya, es llegeix a les escoles i se n’ha fet una pel·lícula. Ha publicat diverses novel·les, entre les quals destaquen Die schärfsten Gerichte der tatarischen Küche (2010) i Nenn mich einfach Superheld (2013), i contes infantils. Ha rebut nombrosos reconeixements i premis. L’últim amor de Baba Dúnia (2015) va ser preseleccionada com a candidata al Premi del Llibre Alemany.

Els crítics en destaquen la destresa en la caracterització dels personatges i en l’ús d’un llenguatge enginyós i poètic.

Títols de l’autor

Premis

– Finalista International Dublin Award 2018
– Nominada al Deutscher Buchpreis 2015

Crítiques

Saltamartí Llibres

“L’últim amor de Baba Dúnia”, una bonica història situada en un racó a prop de Txernòbil. Protagonitzada per una dona forta i senzilla i acompanyada d’uns fascinants personatges que com ella, viuen al mateix poble, m’ha entusiasmat.

Una petita trama que converteix aquest llibre de tan sols 130 pàgines en una commovedora lectura.

Fe Fernández. Llibretera de L’Espolsada.

M’he enamorat de la Baba Dúnia. La vida d’una àvia que malgrat la radació es nega a deixar el seu poble i el seu hort. Preciós!