
Jamaica Kincaid
Jamaica Kincaid va néixer el 1949 a Antigua, una petita illa del Carib que fou colònia d’Anglaterra fins al 1967 i que assolí l’estatus de nació el 1981. Es va formar en el sistema educatiu anglès, fins que, el 1965, amb disset anys, va ser enviada a Nova York, on va treballar com a au-pair. Poc temps després va començar a estudiar fotografia i a escriure articles periodístics, i va treballar a The New Yorker. Actualment viu a Vermont i ensenya literatura creativa a la Universitat de Harvard.
Ha publicat diverses novel·les, entre les quals destaquen Annie John (1986), A small place (1988), Lucy (1990), The autobiography of my mother (1994), My brother (1997) i Mr. Potter (2002). Les seves columnes "Talk of the Town" publicades al The New Yorker van ser recollides a Talk Stories (2001), el 2005 va publicar Between Flowers i el 2013 See Now Then.
Jamaica Kincaid és considerada una de les escriptores actuals més importants i influents. Admirada per la seva destresa estilística, la seva escriptura reflexiona sobre la influència i les limitacions socials de la raça i el gènere, aprofundint en els mons interiors dels seus personatges amb una força potent, desafiadora i misteriosa.
L’autora ha rebut premis literaris molt rellevants i el seu nom ha sonat entre els possibles candidats al premi Nobel de literatura.
Títols de l’autor
Premis
Crítiques
El llibre ‘El meu germà’ (Les Hores) de l’escriptora Jamaica Kinkaid reflecteix el procés de declivi a causa de la sida en una societat caribenya
“…la seva vida havia estat el contrari de la floració, la seva vida havia estat com la poncella que neix, però que en comptes d’obrir-se en la flor es va marcint i et cau als peus.”
“Es tracta d’una història emotiva i un retrat social a parts iguals, que ens porta molt lluny però que, en realitat, podria passar al costat de casa.”
“Aquest llibre ric i complex és la memòria d’una refugiada que mai no ha pogut oblidar d’on venia.”
“La Lucy virus la lluita interior entre l’amor que sent per la seva mare, però alhora, la necessitat imperiosa que té de trencar amb ella i amb tot el que ella projectava sobre el seu futur.”
Autobiografia de la meva mare: “la Xuela, com a dona, té un camí marcat, però ella aposta per apartar-se’n”
Vides Trencades. En totes dues novel·les hi detectem la desesperació dels personatges per fugir del seu destí
‘Autobiografia de la meva mare’: un viento negro y desolado
Mentre ella tingui dues mans i dos peus es veu capaç de ser la única propietària de la seva vida i de les seves decisions.
La mirada de l’altre: L’escriptora Jamaica Kincaid ens ofereix una visió exclusiva de com es veu el món dels afortunats des de l’altre costat, on tot és més difícil
Lucy és d’aquells llibres que regalaria a tothom.
Lucy, de Jamaica Kincaid